Assalamualaikum…
Selamat malam Uloss…malam-malam ni
rasa nak share plak resipi ESP…Bukan jer sedap tau, resipi ni sebenarnya sngat
berkasiat dan disukai ramai…Ada yang tak percaya ke..klu yang tak percaya tu
jom cuba…hihi..dah cuba sekali pasti nak lagi kan…

Asas
· ESP + Air suam ~~ Rasanya seperti air soya
buatan sendiri tanpa gula, sedap! Sangat disyorkan untuk individu yang kali
pertama/kurang biasa minum protein soya.
Campuran
· ESP + Fresh Milk (samada susu kotak atau susu
tepung)
· ESP + Fresh MIlk + Kurma (rendam kurma dalam
susu.. kasi lembut then blend/shake it dan campurkan dengan satu sudu ESP)
· ESP + Susu Anmum
· ESP + Performance Drink Shaklee + Meal Shake
Shaklee
· ESP + Nesvita 3 in 1
· ESP + jus Twister Tropicana
· ESP + Ribena
· ESP + any fruit juice (tembikai, lobak putih,
epal, peria, pegaga)
· ESP + Milo / Horlicks
· ESP + Sirap Bandung
· ESP + Fresh Milk + 1 sudu Oat + 1 sudu serbuk
koko (blend)
· ESP + Koko + Oat
· ESP + Meal Shake + Aiskrim
Resipi
Smoothies
· 1/2 cup nonfat milk
· 1/2 cup fat-free plain yogurt
· 1/2 frozen banana, peeled and chopped
<--- boleh tukar ikut jenis buah yg anda suka
· 2 tablespoons ESP
· 1 1/2 tablespoons flax seed <---
ni boleh gantikan dengan Fiber Shaklee
· 1 teaspoon honey
· 1/2 cup frozen strawberries (pilihan)
Directions
~ in a blender, blend the milk, yugurt, banana, protein supplement, flax seed,
honey and strawberries until smooth

Masa
Pengambilan ESP
· Ikut keselesaan anda..
· pagi boleh
· diantara waktu selepas sarapan nak ke
makan tengahari
· petang
· malam sebelum tidur (ini memang waktu
kesukaan saya.. mmg xsah kalau sebelum tdo xamik )
· tengah mlm ketika terjaga dan rasa
lapar..
· ketika bersahur atau berbuka puasa..
· bagi ibu menyusu ~ sebelum atau
selepas mengepam
NOTA
PENTING
· JANGAN
BANCUH protien dengan AIR PANAS kerana
kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi
·JANGAN ambil lebih dari 3 sudu besar sehari.. (berat
buah pinggang untuk proses protein yang berlebihan)
Comments
Post a Comment
Sila tinggalkan komen anda disini: [TQ]